De opdrachtgevers van Lootsma & Co.

Met een korte toelichting van de opdracht en opdrachtgever.

 

 

Landschap Noord-Holland

LNH

Stichting Landschap-Noordholland behoudt en ontwikkeld natuur en landschap in Noord-Holland. Lootsma & Co is ingehuurd als projectleider reorganisatie en HR adviseur om een aantal HR-thema's op te pakken, zoals functioneren&beoordelen, ziekteverzuim, opleiden e.v.a.

Omke Jan

Omke Jan

Omke Jan is een bourgondische ontmoetingsplek in Woudsend waar je kunt eten&drinken, slapen en beleven. Lootsma & Co adviseert Omke Jan bij de opstart van de HR-administratie en bij specifieke HR-thema's en CAO-zaken.

 

 

Kamer Orthopedie

Kamer Orthopedie

In 2014 en in 2017 heeft Lootsma & Co een adviesopdracht uitgevoerd over enkele HR-thema's. 

In juli 2011 heeft Lootsma & Co een HR-scan uitgevoerd voor Kamer Orthopedie, een orthopedische instrumentmakerij in Amsterdam en Purmerend. Vervolgens is er een rekentool ontwikkeld om de HR-urenbesteding van de directeur te berekenen.

Youngworks

Youngworks

Bureau voor jongerencommunicatie & onderzoek in Amsterdam. Lootsma & Co adviseert de directie op de HR-thema's verzuim, contractbeheer en arbeidsrechtelijke vraagstukken.

 

 

Primus Ouwelfabriek

Primus Ouwelfabriek

Primus Ouwelfabriek, producent van ouwel in Oostzaan. Lootsma & Co is ingehuurd voor de functie HR manager a.i. Van mei 2016 t/m februari 2017.

 

 

New Skool Media

New Skool Media

New Skool Media is een multimediale uitgeverij van consumentenmedia, zoals Seasons, delicious, Formule 1, Kijk en Elsevier. Lootsma & Co voert het algemeen HR management uit sinds de oprichting medio 2014 t/m december 2016.

 

 

Hilverda De Boer

Hilverda De Boer

Hilverda De Boer is één van de grootste exporteur van snijbloemen in Nederland. Lootsma & Co heeft HR-scan uitgevoerd. Daarna ingehuurd als projectleider voor de implementatie HR-/salarissysteem en planning-/tijdregistratiesysteem. 

Hospice Thuis van Leeghwater

Hospice Thuis van Leeghwater

Het Hospice Thuis van Leeghwater biedt een liefdevolle, thuisvervangende omgeving voor menen in hun laatste levensfase.

Lootsma & Co adviseert en ondersteunt het bestuur op allerhande personeelszaken.

 

Het Talentenhuis

Het Talentenhuis

Het Talenten-Huis in Enkhuizen biedt een plek aan jongeren tot 18 jaar, die tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen.

Lootsma & Co wordt ingehuurd om de Directie te onderteunen en te adviseren op alle HR-onderwerpen.

NVP

NVP

Van 2011 tot 2016 is Annemarie Lootsma bestuurslid van de NVP, sectie Zelfstandigen, verantwoordelijk voor het programmamanagement en penningsmeester. De NVP is de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement en Organisatieontwikkeling. De sectie Zelfstandigen van de NVP richt zich op NVP-leden die als zelfstandig ondernemer hun diensten en/of producten op de markt brengen. Voor meer informatie: www.nvp-plaza.nl/site/nl/secties.phtml

 

Connective Power

CP

Connective Power richt zich op het ontwikkelen van webshops en websites, hosting, domeinregistratie en online werken. Lootsma & Co wordt ingeschakeld voor voor allerlei HR-zaken, zoals arbeidsovereenkomsten, performance management e.v.a.

Plus Dierenkliniek

Plus Dierenkliniek

Dierenkliniek met drie vestigingen in de Zaanstreek. Lootsma & Co heeft een HR-scan uitgevoerd met plan van aanpak met aanbevelingen.

Baken5

Baken5

Baken5 is gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijven bij verzuim en arbeidsongeschiktheid.

Lootsma & Co heeft Baken5 geadviseerd op het gebied van performance management in relatie tot de strategie.

Beta Publishers

Beta Publishers

Bèta Publishers is een multimediale uitgeverij gespecialiseerd in uitgaven voor hoger opgeleiden met een technische en/of natuurwetenschappelijke achtergrond. HR-scan uitgevoerd.

Elkien

Elkien

Elkien is een woningcorporatie in Friesland (Heerenveen) met 18.000 huurwoningen. Bij Elkien werken meer dan 200 medewerkers. Lootsma & Co is vanaf januari 2012 tot juli 2013 ingehuurd om de positie senior adviseur P&O interim op te vullen. Aandachtsgebieden zijn performance management, functieprofielen en -waarderingen, competentiemanagement, organisatie optimalisatie, strategische planning, werving & selectie, pensioenregeling, gezondheidsmanagement.

Stichting CAV

CAV

De Stichting CAV ondersteunt mensen die door ziekte, leeftijd of andere bijzondere omstandigheden hun financiële zaken niet meer zelf kunnen of willen regelen. Lootsma & Co heeft werving & selectie trajecten uitgevoerd en een reorganisatie begeleid: matching, afspiegelingsbeginsel, schrijven ontslagvergunningaanvragen, vormgeven outplacement, functiewaardering nieuwe functies, vormgeven ontwikkeltraject e.v.a. Vanaf juli 2013 tot januari 2014.

Kinderdagverblijf De Keet

Kinderdagverblijf De Keet

Kinderdagverblijf De Keet biedt dagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang aan op verschillende locaties: Waarland, Dirkshorn en Winkel. Tevens heeft De Keet een gastouderbureau.

KDV De Keet werkt sinds augustus 2011 met Lootsma & Co samen middels het abonnement. Op afroep wordt de dienstverlening afgenomen, voor bijvoorbeeld: beoordelen arbeidsovereenkomsten, arbeidsrechtelijke vraagstukken, toetsing CAO Kinderopvang, ontwerpen formulier functionerings- en beoordelings-gesprekken, HR-vraagstukken e.v.a.

SoShiny

SoShiny

Onder het label SoShiny bestaan verschillende webshops, zoals mamakado, bedelboer, zwangerschapsketting.

Lootsma & Co adviseert en ondersteunt SoShiny sinds januari 2012 met de groei van de onderneming. Aan de orde komen: arbeidsovereenkomsten, primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (pensioenen), werving & selectie.

Commandeur Bouwontwikkeling

Commandeur Bouwontwikkeling

Commandeur Bouwontwikkeling is een bouwkundig adviesbureau. Lootsma & Co heeft nieuwe arbeidsovereenkomsten gemaakt. 

Admitter

Admitter

Voor Admitter, een email marketing buro in Leiden, heeft Lootsma & Co de gebruikte arbeidsovereenkomst beoordeeld. Zaken waar met name naar gekeken wordt zijn nieuwe wet- en regelgeving.

Emma Communicatie

Emma Communicatie

EMMA onderzoekt, adviseert, schrijft, filmt en traint. Expertise is communicatie op het snijvlak van bestuur, beleid en publiek. EMMA heeft veel ervaring met maatschappelijke vraagstukken. De projecten kenmerken zich daardoor door inhoudelijke betrokkenheid en expertise. Emma werkt In opdracht van overheden, non-profit organisaties en bedrijven.

Lootsma & Co heeft structuur aangebracht in de HR-cyclus: maken van functieprofielen en salarishuis en ontwerpen van de plannings-, functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Rockstart

Rockstart

Rockstart heeft Annemarie Lootsma gevraagd mentor te worden voor Rockstart Accelerator. Een intensief coaching programma waarmee 10 startups in 100 dagen voorbereid worden op een succesvolle lancering van hun bedrijf. Na die 3 maanden presenteren deze ondernemers zich aan de wereld.

In januari 2015 is de mentorrol omgezet in de rol van Ambassadeur. Hierdoor blijft Lootsma & Co betrokken en beschikbaar voor Rockstart.

Visionplanner

Visionplanner

Visionplanner ontwikkelt en implementeert standaard software voor de professionele financiële wereld.

Visionplanner heeft Lootsma & Co opdracht gegeven structuur aan te brengen in praktisch HR beleid dat de  nieuwe richting en structuur van Visionplanner ondersteunt. Dit komt in eerste instantie neer op het maken van functieprofielen, beschrijven competenties, ontwerpen performance management systeem, vaststellen KPI's etc. Tevens is er een strategie bepaald voor de werving & selectie en zijn met succes de vacatures ingevuld. Periode november 2011 tot en maart 2012.


Focus Media Groep

Focus Media Groep

Focus Magazine, toonaangevend tijdschrift in fotografie, volgt fotografie bijna 100 jaar en biedt reviews, previews en een productdatabase. Daarnaast is er aandacht voor portfolio's en foto- en video workshops.

Voor Focus Magazine begeleidt Lootsma & Co sinds juni 2011 een performance traject, bestaande uit: het opstellen van functieprofielen, voeren van evaluatiegesprekken, ontwerpen functionerings- en beoordelingssysteem. Transformatie, transparantie en meetbaarheid staan in dit traject centraal.

HUB Uitgevers

HUB Uitgevers

HUB Uitgevers, gevestigd in Haarlem, bestaat sinds 1993 en is uitgegroeid tot een van de grootste IT-uitgeverijen van de Benelux. Met ruim dertig verschillende b2c- en b2b-titels bedient HUB Uitgevers vrijwel elk segment in de IT-industrie. HUB is uitgever van o.a. Computeridee, PCM, PC Active en PC Consument.

Lootsma & Co heeft de reorganisatie van augustus 2012 begeleid: o.a. overleg met de vakbonden, bewaken planning, opstellen sociaal plan, coördineren van de outplacementbegeleiding. Periode juli 2012 t/m juni 2013.

Knipping

Knipping

Knipping maakt deuren, dakkapellen, kunststof kozijnen en aluminium kozijnen en is in Nederland op dit gebied een begrip. Door product-ontwikkeling en produktie volledig in eigen beheer te houden is Knipping in staat kozijnen, deuren en dakkapellen van een uitzonderlijk hoge kwaliteit te maken die niemand anders kan leveren. Knipping is een familiebedrijf en bestaat ruim 30 jaar.

Knipping werkt sinds maart 2012 samen met Lootsma & Co op basis van het Abonnement. Lootsma & Co gaat voor Knipping functieprofielen maken, competenties beschrijven, performance management systeem ontwerpen e.v.a.

CS Finance administratiekantoor

CS Finance

CS Finance benadert Lootsma & Co voor HR-gerelateerde vraagstukken die buiten de werkings- en adviessfeer van CS Finance vallen. Denk hierbij vooral aan arbeidsrechtelijke kwesties, maar ook het opstellen van arbeidsovereenkomsten, beëindigingsovereenkomsten, oproepcontracten.

9Knots software

9Knots

9Knots is een snel groeiende onderneming en opereert zowel vanuit de UK als Nederland. 9Knots biedt webbased bedrijfssoftware aan op basis van de eigen ontwikkelde, innovatieve CaseMaster ® technologie. Lootsma & Co heeft de gebruikte arbeidsovereenkomst beoordeeld en aangepast aan een contract voor bepaalde en onbepaalde tijd.